10 tips til at indrette det lækreste badeværelse

Badeværelset er ofte det værelse, man overser når man skal dekorere sit hjem. Det er ikke det værelse, man opholder sig mest i, så det har en tendens til at blive glemt. Det er dog en skam, da et lækkert badeværelse kan være med til at fuldende dit hjem.

Desuden er det ofte der, du starter dagen med at gøre dig klar. Hvis du går og overvejer at dekorere dit badeværelse om, eller du netop skal til at flytte ind et nyt sted og ikke er helt tilfreds med badeværelset, så bare rolig. Vi har nemlig samlet en masse gode tips til hvordan du kan indrette det lækreste badeværelse.

1. Lys

Det vigtigste aspekt ved badeværelset er, at det har noget ordentligt lys. Da det ofte er her, at du sætter hår, lægger makeup og ellers gør dig klar, er det vigtigt at have det rigtige lys. Nogle er heldige og får en masse naturligt lys ind, mens andre må nøjes med et lille vindue eller måske intet overhovedet.

Det er derfor vigtigt at du har nogle ordentlige lamper på dit badeværelse. Hvis du går meget op i at have det ideelle lys, når du skal lægge makeup, kan det være en ide at købe et spejl med lys i. Det kan også være en god ide at have et mindre spejl, så som et et lækkert Audo Copenhagen spejl, så du kan tage spejlet med rundt.  

2. Badekar

Hvis du også er vokset op med at se romantiske film, så har du nok også altid drømt om et badekar. Hvis du har plads i dit badeværelse, så kan et badekar være en dejlig investering. Dette kan give dig mulighed for at slappe af med et varmt bad efter en lang dag. Hvis du sætter noget musik på, tænder nogle stearinlys og snupper et glas vin, så har du den perfekte, stille og rolige aften.  

3. Vaskeskab

Dit vaskeskab skal helst være rent og ordentligt. Hvis det flyder med forskellige produkter, vatpinde og andet, så kan det meget hurtigt give hele badeværelset et rodet indtryk. Derfor er det en god ide, mindst en gang om ugen, at rengøre og kigge dit vaskeskab igennem. Her kan du sikre dig at tomme flasker, udløbet makeup og andet bliver smidt ud, samt at du får fyldt op i det som der mangler.

4. Planter

Et par planter på dit badeværelse, kan være med til at live tingene lidt op. Hvis du synes et par små planter kunne pynte, så kan du eksempelvis finde en eller to små kaktusser. Det er ofte nemt at finde små planter, der er oplagte til badeværelset ved de fleste supermarkeder eller boligforretninger. Hvis du derimod godt kan lide større og lidt vildere planter, så kunne en fredslilje pynte dit badeværelse.

5. Rengør regelmæssigt

Det siger sig selv at man skal rengøre sit badeværelse, men gør du det ofte nok? Det kan nemlig være en god ide at rengøre dit toilet mere end en gang om ugen, som man ellers typisk gør. Selvom badeværelset kan nøjes med at blive rengjort i bunden en enkelt gang om ugen, så giv gerne dit toilet en tur med toiletbørsten en gang om dagen. Dette kan være med til at forebygge et klamt toilet. Desuden skal du også huske at rengøre dine håndklæder ofte, gerne efter tre ganges brug for badehåndklæder.

6. Dufte

Det er rigtig træls hvis dit badeværelse ikke dufter godt. Dette er ikke nødvendigvis et tegn på at du ikke kan gøre rent eller ikke gør det ofte nok. Det er vigtigt at lufte ud regelmæssigt, samt at rense vandhanen og udløbene, da dette godt kan give en træls lugt. Selvom alt er rengjort og udluftet, så kan det stadig være rart med et badeværelse, der dufter godt. Du kan købe et duftlys, luftspray eller andet som kan hjælpe, hvis du døjer med en dårlig lugt eller blot vil have at det dufter godt.

7. Organisation

Det kan være en god ide at investere i nogle kurve, kasser eller lignende til at organisere dine ting. Hvis du går meget op i makeup og skønhed, så kan det være at du har en stor kollektion af produkter. Det kan nemt komme til at ligge og flyde, og det kan skabe meget rod. Hvis du ikke har super meget skabsplads eller skufferum, så kan du eventuelt købe nogle kurve, som du kan have stående på gulvet. Et flot organiseret badeværelse er super lækkert og kan give lidt ekstra overskud.

8. Opdater de gamle ting

Hvis du ikke magter den helt store omorganisering eller dekorering af dit badeværelse, men alligevel føler at der skal ske noget nyt, så kan det være en ide at udskifte nogle af de gamle ting. Dette kan få dit badeværelse til at føles nyt og lækkert igen, uden at det kræver det helt store arbejde fra din side.

Det kan eksempelvis være at udskifte dit badeforhæng. Badeforhæng kan godt komme til at se lidt trist ud, og et nyt kan være med til at pifte dit badeværelse op. Hvis du mangler lidt farve på dit badeværelse, så kan et badeforhæng i en flot farve være lige noget for dig.

9. Sæt dit eget præg

Hvis du ikke helt kan sætte fingeren på, hvad der mangler på dit badeværelse, så kan det være at det mangler dit eget præg. Men hvordan sætter man egentlig sit eget præg på et badeværelse? Det kan eksempelvis være ved vaser, lysestager eller lignende, som passer til resten af dit hjems dekorering. På denne måde følger badeværelset resten af din stil. Du kan også tilføje et par billeder. Det er ikke ofte at man ser billeder på badeværelset, men det kan være med til at give et hyggeligt og personligt præg.

10. ekstra tips og tricks

Hvis dit badeværelse ikke er så stort, så kan det hjælpe at bruge lyse farver, da det kan snyde øjet. Et stort spejl kan også være med til at give illusionen om et større badeværelse. Hvis du er kreativ og godt kan lide at lave ting, så kan du også lave noget selv til dit badeværelse. Det kan eksempelvis være en anderledes toiletpapirsholder eller en hjemmelavet kurv til opbevaring.

Det vigtigste er, at du er glad for dit badeværelse, og at du har det sjovt med at dekorere det. Der er mange dyre og flotte badeværelser på nettet og i bladene, men det behøver det slet ikke at være. Det vigtigste er derfor at finde ud af hvad du kan lide, og hyg dig med processen.

Menu
Top